Evenimente Busteni

 

http://www.primaria-busteni.ro/categorie/manifestari-si-evenimente/

http://buceginfo.ro/evenimente/busteni

Ski la Busteni, partia Kalinderu.

Statiunea Busteni este situata pe Valea Prahovei (cea mai renumita zona turistica din Romania) la poalele Muntilor Caraiman (2384 m) si Costila (2489) fiind strabatuta de apele raului Prahova  si de soseaua nationala ce leaga Bucurestiul de Brasov. Statiunea mai este denumita ,,Poarta Bucegilorï” fiind cel mai important punct de plecare in drumetiile sau ascensiunile alpine din Masivul Bucegi. Peisajele intalnite aici fac din Busteni unul dintre cele mai cautate locuri turistice. In acest sens se remarca : Piatra Arsa, Jepii Mari si Jepii Mici, Caraimanulpe varful caruia s-a ridicat un monument in cinstea eroilor cazuti in primul razboi mondial, varful Costila supranumit “paradisul alpinistilor”, Babele si Sfinxul - cele mai vizitate monumente ale naturii, formate de-a lungul timpului datorita ploilor si eroziunii vantului cat si Cascada Urlatoarea. Foarte putini dintre turistii care urca inMuntii Bucegi stiu ca aici exista multe alte forme ale naturii care merita vazute : “Delfinul”, “Broasca”,”Gemenii”, “Cainele”, “Imparatul” sau “Soparla” (descoperite de Gina � o femeie care nu a mai coborat din munte de 7 ani). Pe langa aceste obiective turistice naturale in aceasta zona veti avea posibilitatea sa vizitati : Biserica Domneasca Ortodoxa (1889), Casa memoriala “Cezar Petrescu” – unde prozatorul a creat cea mai mare parte din opera sa (1892 – 1961) si Monumentul “Ultima grenada” – dedicat eroului Vasile Musat, cazut in primul razboi mondial(1928). Prin amenajarea partiei de schi cu instalatii de zapada artificiala si crearea transportului aferent pe cablu, Statiunea Busteni a devenit si mai atractiva marindu-si oferta de agrement existenta. Posibilitatile de cazare si distractie sunt multiple. De la campingcabane, pensiuni, vile si hoteluri pana la baruri, restaurante cu specific romanesc, discoteci sau terase, toate creaza premiza petreceri unui sejur de neuitat pe aceste meleaguri.

sursa: http://www.balitour.ro

________________________________________________________

Escapade Adventure Park – Zamora din Busteni

• Octombrie 2012
Locatia: BusteniRomania | Din categoria: Aventura
  • Postat de Monica Mi at 12:41 - 83 views

    Se poate spune ca Busteni s-a mai imbogatit cu o atractie care ne poate face sa il alegem ca o posibila evadare de weekend:  Parc Aventura Zamora!

    Pentru mine, Busteni nu reprezenta decat un punct de plecare pentru numeroase trasee turistice, cum ar fi spre Cascada Urlatoarea, pe care am admirat-o de cateva ori, Babele, Sfinxul si lacul Bolboci. Surpriza a fost mare cand l-am redescoperit cu Castelul Cantacuzino si Manastirea Caraiman, de unde se vede o panorama superba a Crucii. Mai nou, insa, m-am aventurat in Escapade Adventure Park, desi eu nu sunt deloc o fire aventuroasa, dar am fost convinsa sa incerc!

    Parcul se afla in cartierul Zamora, chiar in spatele unor vilute frumoase ridicate in acest cartier. Inca de cand urcam spre parc, putem vedea traseele cu obstacole suspendate in copaci. Afara mirosea puternic a brad si toamna. Soarele arzator incerca cu ultime sfortari sa ne mai incalzeasca. Era placut si faptul ca eram impreuna cu niste prieteni ne garanta o zi frumoasa.

    La intrarea in parc ne-au intampinat doi baieti ce urmau sa ne insoteasca pe parcursul traseelor pe care urma sa le facem. Parcul este dotat cu tiroliene, tir sportiv (cu arcul si cu pusca) si are trasee de catarare printre brazi cu doua grade de dificultate si un traseu militar la sol. Chiar daca este un parc pentru adulti, in principal, exista si un traseu pentru copii, destul de usor.

    Inainte de a urma primul traseu a trebuit sa ne imbracam cu echipamentele puse la dispozitie de catre organizatori, inclusiv cu castile de protectie, ce ne-au amuzat copios uitandu-ne unii la altii, de parca urma sa intram in mina…

    Cand am vazut, insa, inaltimea la care erau dispuse traseele pe care trebuia sa le parcurgem, trei dintre noi ne-am razgandit (fete…) si am ramas la sol, urmand sa experimentam numai traseul pentru copii, atractiv colorat. Nu a fost usor nici acesta, deoarece trebuia sa ne aplecam permanent la trecerea de la un obstacol la altul. Ceilalti au urmat traseul 1 si traseul 2, mult mai complicat. Cu totul, a durat cca o ora. Adrenalina isi facuse simtita prezenta, dupa strigatele celor de sus, al doilea traseu terminandu-se cu o tiroliana pe care coborai direct  pe pamant!

    Traseele dispun de masuri de protectie, insa trebuie sa ne ancoram bine de cabluri cu cele doua carabine, avand in vedere ca nu este nicio plasa dedesubtul acestora…Totul depinde de fiecare dintre noi si suntem invatati de catre organizatori cum sa ne prindem.

    Dupa turele prin copaci, trasul cu arcul sau cu pusca parea o joaca de copil, ca si traseul militar, care trebuia facut cu imbracamintea specifica.

    Au fost doua ore pline de aventura, intr-un mediu placut si puternic ozonat, care ne-a oxigenat creierii si ne-a facut sa ne eliberam de stresul acumulat intr-o saptamana intreaga, iar friptura la gratar asezonata cu ardei copti si ciuperci murate de dupa, udata de  putin vin si palinca a pus capat unei zile excelente!

    Ca sa ajungeti in parc, treceti podul rutier peste raul Prahova, cum veniti de la gara sau cu masina, apoi ajungeti la Castelul Cantacuzino, pe care vi-l recomand sa il vizitati si mergeti pe strada Castelului pana la drumul forestier de unde porniti pe jos cam jumatate de kilometru.

    Nu uitati sa sunati si sa faceti o programare inainte, altfel s-ar putea sa aveti surpriza sa amanati sau sa asteptati mult prea mult.

    Aventura maxima!    http://vacanta.infoturism.ro/

    ______________________________________________________

    Babele si Sfinxul

    • Aprilie 2010
    Locatia: BusteniRomania | Din categoria: Munte, statiuni si trasee montane
    • Postat de dragon 16 septembrie - #munte  #sus  #pe  – 118 views

      Plictisiti de iarna care se incheiase de ceva timp si dornici de o evadare, am hotarat ca sa plecam catre Valea Prahovei. Cea care ne atrage cand dorim sa “evadam” din Bucuresti si sa vedem muntele un pic, fiind destul de aproape dar tot atat de aglomerata.

      Am trecut intai prin Sinaia si am oprit un pic sa simtim aerul de munte, o plimbare prin statiune unde natura era inca in hibernare dupa care urmatoare oprire a fost Busteni. Am crescut vizitand aceste statiuni si la fiecare “revedere” parca e prima data. Ajunsi in Busteni pasii ne-au dus spre telecabina sa  vedem ce mai fac “Babele si Sfinxul” , “daca au terminat” de depanat povestile milenare, si sa ne spuna si noua acum la alta vizita din tainele nescrise ale muntelui.

      Telecabina urca plina de turisti, erau multi ca noi dornici sa ajunga sus pe platou, eram in jur de 20 de persoane, iar in cele 15 minute de urcat am si ajuns la altitudinea de 2200 m. De cum inaintam zapada care acoperea crestele muntilor ne atentiona ca sus este inca iarna si sa fim pregatiti sa dam piept cu frigul. Era destul de rece sus, dar plecasem echipati pentru iarna, chiar si vara temperatura nu urca prea mult aici pe platou. Am trecut pe langa Cabana Babele, cabana cu o capacitate de 108 locuri, avand camere si de doua paturi dar si camere de 12 paturi, pretul variind in functie de “aglomerarea” camerei dar si de faciltatile oferite. Totusi confortul oferit este “sporit” tinand cont ca este o cabana sus pe platoul muntelui.

      Masivul Bucegi, parte a Carpatilor Meridionali, zona cu o incarcatura energetica pozitiva, unde fenomenele paranormale sunt des intalnite si unde se spune ca ar fi ca un “vortex” o poarta catre alte lumi.

      Dar sa lasam aceasta latura mai speciala si sa ne bucuram de frumusetea acestor doua minunatii ale naturii create sa ne arate ce locuri speciale sunt de vizitat in tara nostra.

      Aceste monumente au fost “slefuite” de vanturi si ploi roca fiind una cu o duritate mai redusa, iar natura a modelat pentru noi “Babele si Sfinxul”, distanta de 10 m inaltime intre ele fiind prea mica de sesizat atunci cand vii sa le vezi si sa le revezi. Babele au forma de ciupercute care stau la sfat, dar totusi numele de “Babele” se potrivesc mai bine si datorita vechimii lor si a povestilor ce le deapana cand stau la taifas.

      Mai sus Sfinxul, acel cap de om urias, sculptat cu maiestrie si asemanat cu un cap de dac cu cusma pe cap, scurteaza zarile si ia pulsul naturii acolo sus, asteptande-ne de fiecare data cu bucurie pentru a imortaliza intr-o fotografie frumusetea sa. Eu il aseman cu o piramida din Egipt, maret si falnic, singuratic si enigmatic.

      Dupa ce am terminat de “scurtat inaltimile”, luand contact cu zapada ce acoperea totul acolo sus, am intrat in cabana pentru o cana de vin fiert cu scortisoara (cei care nu sunt soferi) si pentru o ciorba calda acolo sus la inaltime, inaltimea dandu-i un gust aparte mancarii oferite la cabana.

      Apoi gata inapoi spre telecabina sa coboram, lund cu noi inca o amintire placuta, sau reinnoindu- o pe cea veche legata de aceste locuri frumoase.

      Cum ziua era pe terminate si urma sa se insereze am plecat spre aglomeratul Bucuresti, parca un pic mai relaxati si pregatiti sa luam in piept aglomeratia de pe DN 1.

      Informatii utile

      • Cat costa - Pretul carburantului, iar in Busteni cand am mers noi ultima data pretul telecabinei era de 23 lei de persoana, sus vizitarea Babelor si Sfinxului este gratuita.
      • Recomandari - Este o destinatie speciala, buna de evadat intr-un sfarsit de saptamana si care la fiecare revedere iti ofera noi atractii parca ai vedea-o pentru prima data.
      • Atentionari - Este bine sa aveti de fiecare data o haina mai groasa la voi pentru ca sus pe munte temperatura si chiar clima in acelasi anotimp este diferita, incaltamintea sport fiind cea mai recomandata pentru vizitarea platoului.
      • Transport local - De la Bucuresti pana la Busteni pe DN1 distanta este de 131 km, drumul este foarte bun, recent imbunatatit, mai nou s-a deschis o alta autostrada accesibila din centrura Bucurestiului catre Ploiesti, scurtand o parte din aglomeratie, iar daca se alege acesta alternativa apoi in centura Ploiestiului se intra iar in DN1 catre Busteni
      ____________________________________________
      MOTO XCOUNTRY FESTIVAL
      ______________________________________________
      MUZEUL MEMORIAL “CEZAR PETRESCU”
      BUSTENI
      ____________________________________________
      COMPLEX GURA DIHAM BUSTENI
      ______________________________________________

      Program special online pentru Buşteni, lansat de Bucureşti FM

      _______________________________________________

Lasă un răspuns